Over Wakki

Wakki is een zespersoons jazzfunk-fusionformatie uit Delft die talloze genres en stijlen verwerkt in kleurrijke en verhalende nummers waarin de spontaniteit van jazz altijd een verrassende rol speelt.

Doordat Wakki jazz funk en rock combineert met elementen uit wereldmuziek, elektronische muziek en klassieke muziek, is er voor iedere luisteraar iets te herkennen én te ontdekken. 

Wakki bandfoto

Het begin & ‘Lunch’

De band is ontstaan tijdens een nachtelijke jamsessie tussen Stijn Linderman (basgitaar), Stijn van der Smagt (toetsen) en Laurens Buijs (drums) in de zomer van 2014. Samen met Richard Coesoij (elektrisch gitaar) werd de eerste EP ‘Lunch’ opgenomen en uitgebracht in 2015.

Uitbreiding & ‘Tektonics’

Mischa de Haan (saxofoon) en Sebas Joosten (percussie) kwamen de band ook in 2015 versterken. Vurig geïnspireerd door deze nieuwe bezetting, nam de band in 2016 het debuutalbum ‘Tektonics’ op. 

Popronde & ‘Kosmonauts’

Na op verschillende festivals te hebben gespeeld en te hebben deelgenomen aan de Popronde in 2017, dook Wakki in 2019 de studio in om in 2020 het vervolgalbum ‘Kosmonauts’ uit te brengen. 

Wakki release party Kosmonauts in Paardcafé Den Haag

Feestje & ‘Live Log 1’

De release party van ‘Kosmonauts’ in het Paardcafé was een geweldig feest. Opnames van die avond werden dan ook in 2022 uitgebracht als live EP ‘Live Log 1’.

Composities & ‘Taxonomi’

Met hernieuwde energie, inspiratie en ideeën begon de band aan het schrijven van nieuwe nummers. In 2022 dook de band opnieuw de studio in om in 2023 de EP ‘Taxonomi’ uit te brengen.